תערובת או חד זני?
תמיד אני מסבירה בחנות שההבדל בין תערובת לקפה חד זני הוא כמו ההבדל בין עגבנייה
עסיסית לבין סלט ירקות.
שניהם טעימים אך בעוד שהקפה החד זני הוא הדרך להכיר את הזן הספיציפי ואת הטעמים המאפיינים אותו, להרגיש את המדינה שממנה הוא הגיע, את צורת הייבוש, את האקלים ואת הdna הפרטי שלו .
לשתות קפה בתערובת, כמו סלט ירקות עשיר בטעמים וברבדים, נותן דגש למערכת היחסים בין כל זני הקפה בתערובת, לטעם השולט ולטעם שנוצר לאחר העירבוב.
כמו שף שלוקח את כל חומרי הגלם הטובים ביותר, מערבב אותם ויוצר תבשיל מאוזן וטעים.
כך גם תערובת טובה יוצרת טעם מאוזן וטוב. לפי דעתי, כדי להנות בצורה מקסימלית משני העולמות, צריך להתאים בין הקפה לבין צורת
החליטה.
אם שותים את הקפה בפילטר או אז אפשר
להנות מקפה חד זני, להרגיש את הטעם, את
הארומה, את הפירותיות המעודנת . בעוד שהתערובות מתקבלות בצורה מיטבית
במכונת אספרסו ובמקינטה,
שם צריך להרגיש את העומק של הטעמים את האיזונים, והטעם מרגיש שלם יותר. לכן כדי לקבל את חויית הקפה המושלמת בבית צריך לפחות להיות מודעים להבדלים הללו ולכך שאם בחרתם לשתות קפה חד זני במכונת האספרסו שלכם, אז הטעם יהיה קצת יותר שטוח, לא רע, אבל שונה מקפה ששתיתם בבית הקפה האהוב עליכם .
בעוד שאם התחדשתם בדריפ חדש או בפרנץ פרס,אז בוודאי תוכלו להנות מקפה חד זני מושלם שממצה את טעם הקפה בצורה שרק פילטר יכול לעשות.